Jeżeli szukasz niezwykłego miejsca, w którym poczujesz się szczególnie i wyjątkowo, to serdecznie zapraszamy do nas. Przekraczając progi naszej Karczmy, odnajdziesz prawdziwie bieszczadzki klimat, spokój i harmonię otaczającej przyrody. Przygotujemy dla Ciebie wyśmienite jedzenie. Specjalnie dla potrzeb naszych Gości odtworzyliśmy receptury potraw kuchni łemkowskiej, bojkowskiej i tradycyjnej, polskiej kuchni kresowej. Dołożymy wszelkich starań, aby zaspokoić każde podniebienie. Wspaniała atmosfera, niepowtarzalny klimat i profesjonalna obsługa to gwarancja naszej jakości i dobrego smaku.
Kuchnia regionalna
Nieodłącznym elementem każdego regionu Polski jest jego kuchnia i charakterystyczne w niej specjały. Nasza, to podróż pełna niespodzianek! Bazując na lokalnej historii, przygotowaliśmy dla Was dania oparte na recepturach dawnych mieszkańców tych terenów – Łemków i Bojków. Dodatkowo nasze menu wypełnia oferta potraw galicyjskich i kresowych. W zależności od pory roku oferujemy różne karty dań. Wśród naszych propozycji znajdziecie takie specjały jak proziaki, opiekane oscypki z żurawiną, fuczki, kwaśnicę, kaszełynik, soliankę, zalewajkę, barszcz ukraiński, żur, knysz, warenyki hryczane, hryczanyki, dziczyznę, żebra, pstrąga w zielsku, pstrąga wędzonego i codziennie pachnący domowy placek. Szczególne dobrze smakuje wiosenny czosnek niedźwiedzi w kolorowych sałatach z mleczowymi kaparami, rydze marynowane zbierane w okolicznych lasach, pstrągi ze stawu sąsiada, miód z miejscowych pasiek.
Nasi kucharze dołożą wszelkich starań, aby smak przygotowanych potraw pozostał na długo w pamięci.